ŠKOLA SNOUBORDA


Mnogi tvrde da se snoubord brze i lakše uči od skijanja. Mislim da brzina učenja zavisi od motoričke inteligencije polaznika. Tako da nad prosječno motorično inteligenti brzo nauče i skijati i snoubordati.


Postoji zezalica da su svi propali skijaši, postali dobri borderi. Naravno da su ovo kreirali skijaši i to oni koji ne znaju voziti snoubord.


Učitelj snouborda Kopaonik

Slažem se da je učenje, snouborda brže, ako mi je reper koliko je potrebno časova i nastave da bih vozio duboki snijeg. Sa skijama da dodjem do tog ekspertskog nivoa je stvarno potrebno mnogo kilometara snijega u nogama. Sa snoubordom mi je lakše voziti duboki snijeg nego vladati njime na stazi. On je napravljen zbog dubokog snijega, odmah nakon završene osnovne školice mogu na blagim padinama u duboki snijeg. Tehnika vožnje dubokog snijega nema toliko mnogo varijacija kao sa skijama. Lakše je jednostavnije, a osjećaj je fenomenalan.

Po meni to je i glavni razlog zašto treba naučiti voziti snoubord. Zbog uživanja u dubokom snijegu.

Snoubord oprema je udobnija i komfornija. Pogotovu snoubord cipele, koja su mekane, udobne i tople. Prava milina u odnosu na skijaške cipele.

Snouborderi imaju smanjeno vidno polje na stranu na kojoj je prednja noga. To može negativno da utiče na bezbjednost vožnje.

Moja je preporuka da treba naučiti i skijati i bordati. Zašto da ne, prekrasno je, uživati, aktivno meditirati na snijegu.