Škola skijanja na Kopaoniku Darko Pantić - Instruktor skijanja

Ski Man Ski Track Finish Flag
0%

Kontakt

Hotel Klub A, Kopaonik

darkopantic@yahoo.com

062494220

Pozovite nas

TRENING

Koji je značaj ski učitelja u turističkoj ponudi? Koje je njihovo mjesto? Šta ih čini istinskim profesionalcima? U kakvoj su relaciji oni i zadovoljstvo gosta? Ovaj prekrasan poziv ima dvije zamke koje ski učitelja vode u degradaciju samoga sebe. Prva je da je najbolji. Uzdizanje učitelja na pijedestal učine gosti koji hrane njegov ego. On ih je naučio skijati, on je najbolji. Već nakon prve sezone postaneš najbolji.


Druga je da učitelj skijanja ne voli ni snijeg, ni skijanje, niti poštuje gosta. Jedini motiv je novac: ,,Koliko časova si danas odradio?...Sa koliko učenika?“ Često se u međusobnim učiteljskim razgovorima može čuti: ,,Ovca, nema pojma!”; ,,Samo sam se vozikao cijeli dan.”; ,,Što me smori danas onaj idiot.”; ,,Koji kreten, ništa ne kapira.” its.


Posledica i jedne i druge zamke je da seminari, usavršavanja i nadogradnja znanja kod mnogih. Imaju papir, ušli su u klub prestižne kaste. Vrte se u svom začaranom krugu super znanja i umenja, INSTRUKTORA nivoa I, najbolji su, sa svojom jedva zarađenom dvojčicom na seminaru. Veruju da su nadljudska bića jer znaju, ili misle da znaju da urade taj lijevi i desni zaokret na skijama. Istovremeno im nije jasno zašto nemaju napredne nastave, prošlogodišnjih učenika i njihovih preporuka, zašto su tako pozicionirani na planini.


Termin od 09:00h do 09:55h, kada nije zauzet komercijalnom nastavom, je termin za školski trening, zajedničko uskijavanje, zajednička promocija instruktora, koji vole snijeg, skijanje i žele da budu dovoljno dobri da uspješno uče druge, da budu najbolje što mogu biti.

Kids in ski gear

Ski teacher with kids

Trening je koncipiran kao transfer znanja, gdje se rad sa instruktorima koji imaju do 5 godina staža na planini i za koje je ovaj trening obavezan. Takodje u trening su uključeni instruktori koji žele da polažu za viša učiteljska zvanja i učitelji koji žele da budu dio školskog demo tima. Otvoren je za sve koji žele da rade na sebi. Osim rada na metodici, praktičnom izvođenju elemenata skijanja, pažnja se pridaje i komunikološko -metodološkom pristupu različitim i raznovrsnim strukturama gostiju sa kojima radimo u ski školi. Govorim o aktivnoj radionici gdje razmjenjujemo naša međusobna iskustva i unapređujemo pristup nastavnom procesu. Vide analiza, rad u dvojkama, trojkama i skijaškim formacijama se podrazumijevaju u našem zajedničkom usavršavanju.


Cilj je da njegovo veličanstvo gost bude ZADOVOLJAN, da zadovoljstvo gosta (turiste-polaznika škole) preraste u ODUŠEVLJENJE, a oduševljenje u dugoročnu (trajnu) LOJALNOST ski školi i Kopaoniku kao turističkoj destinaciji.